Díszfák, díszcserjék, virágágyak beültetése és tervezése.

Minden kertben fontos, hogy az adottságoknak megfelelő, a környezettel harmonizáló, a talaj adottságainak megfelelő növényzetet válasszunk ki.  Fontos, hogy a kiválasztott növényzet számára a kert, a talaj megfelelő legyen. Kerülni kell olyan növények beültetését, amelyek tájidegenek, és a kert adottságainak nem megfelelőek. A szakszerű választás eredményezi hogy az év minden szakában színes, virágos legyen kertünk. Az esztétika mellett növényeink a nyári hőséget is segítenek átvészelni, a nyári rekkenő hőségben árnyékot nyújtanak, a kert és a ház klímáját sokkal kellemesebbé teszik.

Füvesítés

Kertjeink egyik alapvető, és nélkülözhetetlen eleme a gondosan, esztétikusan rendben tartott gyfelület. A pázsitok üde zöld megjelenésükkel a kert alapját képezik, és párologtatásukkal a levegő páratartalmát növelve, kellemes közérzetet keltenek. Ezek a gyepfelületek rendkívül intenzív fenntartást igényelnek, de ugyanakkor az erős igénybevételt is jól tűrik. A megfelelő talajelőkészítéssel, jó fűfaj kiválasztásával, erőteljes trágyázással és öntözéssel, gyakori nyírással hazánkban is kitűnő minőségű pázsit, és gyep létesíthető. A gyepfelületek készítésekor figyelembevesszük azt is hogy az a legpraktikusabb módon kezelhető legyen.

Kertitó építés

Változatosságot biztosít egy tó vagy patak A víz minden kertet kellemessé tesz. A tó méretétől és formájától függetlenül jól mutat, ráadásul megépítése után fenntartása már egyszerű ha megfelelő módon van kivitelezve , elhelyezve. Mai rohanó világban egy vízkert talán a legjobb módja annak, hogy a legkisebb befektetett energiával a leglátványosabb eredményt érjük el kertünkben. Még a legkisebb kert is megszépül egy pallós tavacskától, egy üres sarkot teljesen megváltoztat a haragoszöld növények és egy szökőkút együttese. és a egy füves felületet is izgalmassá tehetünk. Nem kell hozzá más, - kicsit sarkítva- csak néhány árok a benne csorgó vízzel, amelyben a zöld növények között színes halak úszkálnak. Az aranyhalas tavak kivitelezésekor a tavak úgy készülnek hogy azok alkalmasak legyenek a halak téli tárolására is.

Öntözőrendszer

Az öntözőrendszer alkalmazása az utóbbi időben széleskörben elterjedt. Ez az emberek igényének köszönhető, mivel kertjeink állapota az utóbbi időben felértékelődött. A családiházakat körülölelő zöldfelület nagy értéket képviselnek, esztétikai, környezeti, védőszerepüket csak teljes épségükben tudják biztosítani. Az öntözőrendszerek nyaralásaink ideje alatt is biztosítani tudják a kellő vízmennyiséget, így hazaérkezve kertünk olyan, mintha egy jó tündér gondoskodott volna róla. A rendszer alapja egy a földben 30 cm mélyen húzódó csőrendszer. Ehhez a csőrendszerhez csatlakoznak különféle szórófejek, amelyek csak az öntözés időtartamára bújnak elő, így a kert használatát és a fűnyírását nem zavarják.

Sziklakertépítés

A természetszerető emberek csodálják a magashegységi növények életét. A nagy hőmérséklet-ingadozás, az intenzív napsugárzás itt meghatározó tényező. Az ilyen körülmények között megélő és növekvő növények az alkalmazkodás művészei. Külön érdekesség, hogy kövek között fejlődnek. Ezért ahhoz, hogy jól érezzék magukat a sziklakertben, bizonyos előmunkálatokra van szükség. A sziklakertet először meg kell terveznünk. A sziklakert mérete, arányai elsősorban a hely adottságaitól, a környezetbe való beilleszthetőségtől függ. Természetesen a megépítendő sziklakert méretét meghatározza az építtető szükséglete. Figyelni kell a tervezéskor arra, hogy a kertnek abba a részébe kerüljön a sziklakert, ahol a legmegfelelőbben illeszkedik a környezet és a kert hangulatába. A sziklakert vázrendszerét alkotó kövek és sziklák beépítését úgy kell megtervezni és kivitelezni, hogy az az év bármely időszakában díszítse a környezetet. A köveknek önmagukban is szépnek kell lenniük.

Térkőburkolatok és kerti utak építés

A kerti utak és burkolatok nem csak hasznos elemei kertjeinknek, hanem magas díszitő értékkel is, bírnak. Autó beállók, nagyobb gyalogos forgalmú utaknál térkőburkolatott ajánljuk, mert esztétikai értékén felül még teljes mértékben újra felhasználható. Bármikor felszedhető és újra lerakható anyagveszteség nélkül. Teher bírása és élettartalma magasabb, mint az aszfalté vagy a betoné, még úgyis ha valamilyen okból fel kell szedni, és újra kell rakni. A nagy szín és formai választéknak köszönhetően mindenki megtalálhatja magának a legmegfelelőbbet. Számos látványos részlete lehet egy kertnek, mégis egy szépen ívelő kerti út feldobja a kert hangulatát. Egy kerti út készülhet tipegőből, hasított terméskőből, és még gyöngykavicsból is. Mindegyik szépen harmonizál a zöld gyepfelülettel.

És Ami még szóba jöhet.....

Kerti világítások megtervezése és kivitelezéseA jól megtervezett kerti világítás rendkívüli hatásával semmi sem veszi fel a versenyt. A kerti világítás haszna jóval több annál, mint hogy az éjszakára kivilágított növények látványa kellemes benyomást tesz barátaink és a szomszédinkra. A láthatóság idejének meghosszabbítása nem csak esztétikai célokat szolgál, hanem: biztosságosabbá teszi a közlekedést, javítja a vagyonbiztonságot és meghosszabbítja a szabadban tölthető időt.
Kertberendezési tárgyak beszerelése.A mai kertek már szinte elképzelhetetlenek valamilyen építmény nélkül. Legyen az pergola, kertirács, lugas, kerti asztal és pad, stb… Lehet az előre gyártott vagy terv alapján elkészített is. Asztalos szakembereink segítségével az ön terveit is meg tudjuk valósítani.
Homokozók és egyéb gyermek játszószerek beszerelése és megépítése
Szalonnasütő építés, Kerítésépítés, Támfal és rézsűépítés

www.albizia.aquateam.co.hu Cégvezető: Mahó Endre     Tel: 203909249     Mail: albizia@aquateam.co.hu